6/30/2011

Ma is jó nap volt

Ma is jó nap volt, pedig kicsit esett és nem is mindig sütött a nap. Reggel canceleztük a hajókirándulást, mert nem akartunk esőben zötykölődni a tengeren. Közben török barátunk is bejelentkezett, úgyhogy holnap ő lesz a gájd. Európa legnagyobb tropicáriumába visz bennünket, meg gondolom, még mindenfelé. Most mégsem rakok fel további képeket (eredetileg videót is akartam), mert korán itt lesz értünk és addigra már reggelizni is kell.
Szóval ma Archeológiai Múzeum volt először. Jó nagy gyűjtemény, de messze nem olyan döbbenetes, mint a modern kiállítások. Azért jó volt látni az Istar kapu oroszlánjait és egyéb állatait. Hiába, a b bilóniai Istar kaut ma Berlinben és itt lehet megnézni, nem az eredeti helyén. Talán ezért Irakba nem is mennék el. Rengeteg görög és római emléket láttunk még, olyan volt az egész, mintha az akkori Isztambult láttuk volna. A görög és a római szobrok közötti brutális különbség jól tanulmányozható, elég egy görög meg egy római vádlira néhzni. A görög kicsi és arányos, a rőmai nagy lafa, és ordít róla valami priminitívség.   
A múzeum után végigjártuk a mecseteket (Bejazit, Szujemán, New Mosque. A végén megint hétágra sütött a nap. A mászkálást egy kikötői halevés zárta le, ill. nem is, mert benéztünk egy érdekes cipőboltba. A  végén  jött a halevés, majd  újabb mászkálás némi cipővásárlással, és a végeláthatatlan netezés következett be. Majd tényleg teszek fel képeket, de annyi minden van, hogy elmegy az idő...


És pár fotó még: 









12 megjegyzés:

zebrina írta...

Mi az a kvádli?

sioppeia írta...

Szerintem simán vádli, csak elgépelte. Az utolsó soroknál lehet, hogy tea helyett "barátunk Jagger" volt a poharában, mert igazán furcsa szavakat sikerült kreálnia! :-)

zebrina írta...

Hát elég nehéz volt kibogarászni, de ez a kvádli... Gondoltam én a vádlira is, de a szövegösszefüggés nem nagyon akart kijönni! :)

jart írta...

Erzsi-Gábor, ez nagy kaland!
Amint olvastam, egy gyalogsági kiképzéssel is vetekedő pár napon vagytok túl...Persze Isztambulban is lehet gyalogolni...
Érezzétek jól magatokat.

Erzsi, a török fagylaltot se hagyd ki!

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Bocsi az értelmetlen szöveg miatt, de az a helyzet, hogy ez egy új gép, és még nem érzem, aztán, itt a sötét teraszon - ha nem figyelek oda - kissé hozzáér a kezem a taccspedhez, aztán jól szétesik a szöveg. De igyekeztem javítani. Dzsegger nuku, de más alkoholika sincs, mert drága és ahhoz képest elég gyönge a felhozatal.

Nagy Erzsébet honlapja írta...

@jart: Köszi. Naná, hogy kipróbáljuk, ill. a Gábornál ez még kicsit kérdéses.

Nagy Erzsébet honlapja írta...

@zebrina: vádli akart lenni. A múzeumban vannak ezek a lábtöredékek.

Nagy Erzsébet honlapja írta...

A cipő sokkal szebb ám, mint ahogy a képen látszik. Kézimunka és még jószagú is ráadásul.

sioppeia írta...

Ez a csoki-csoda, micsoda?

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Csokipuding csokidarabokkal. Egészen jó, csak az a baja, hogy az edény alja felfelé domborodik, ezért valójában kevesebb van benne, mint amennyi látszik.

Frank írta...

aranyos a cipő :-) Láttam ettél csoki általi halált.

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Elég finom volt sajnos, de a másik kedvenc, az óriásepres-nagyonfinomközepű kupac se volt kutya.