7/31/2010

Ujra Bangkokban

Ma reggel azzal indult a nap, hogy meg egyszer leszaladtam a tengerre egy utolsot furdeni. Mit furdeni, egyenesen uszni lehetett a szinte tukursima tengerben. Kicsit sajnaltam otthagyni a tengerpartot, na jo, nagyon is sajnaltam, de hat itt volt az ido odebballni. Ejjel sokat kerestem az olcso megoldasokat, meg is talaltam, csak az volt a baj, hogy baromi korulmenyesen, sok atszallassal tudtunk volna jo sokara Bangkokba erni, igaz, nagyon olcson. Szummaszummarom, vegul a legkenyelmesebb, de nem eppen olcso megoldast valasztottuk, a taxit. 1000 egysegert bereltuk egy barbierozsaszin kocsit -errefele ilyenekre festik a taxikat, nyilvan, hogy jobban feltunjenek. Hat fel is tunnek rendesen, nekem majd a gyomrom jon ki toluk. Na, mindegy, belolrol nem lattuk, hogy milyen remseggel szaguldottunk a bangkok fele vezeto autopalyan. Gyomtyijenbol gyottunk a barbie-autoval - jol hangzik, mi? Az a lenyeg, hogy Bangkokban voltunk 2 ora alatt. Kis toprenges utan kivettem meg vagy 5000 bathot a falbol, ami megnyugvassal toltott el, hogy nem leszunk foldonfutok, es ezuttal a szokasunkhoz merten draga szallast valasztottuk, a tetoteri uszodaval sulyosbitott Rambutri Village-et, ahol anno a Gabiek laktak. Ez egy eleg rendes szallas, kicsit rosszabb csak, mint a tengerparti szobank volt, viszont joval dragabb (napi 350 egyseggel).
Az elso utunk a Swensens fagyizoba vezetett, ahol betoltuk a szokasos kelyheket, aztan pedig helyi kozlekedessel, fapados busszal, ingyen (tenyleg nem kell fizetni a buszokon, vagy csak nekunk nem kellett?) mentunk a Chinatown-ba, ami kicsit Indiat is idezte nekunk. Nem volt annyira durvan pukkant, de azert elegge az volt, viszont a kaja, amit nagyuzemben gyartottak szinte minden utcaban, kivalo volt. Mindenfele fott etelek, kulonos gyumolcsok es sutik tomkelege, rengeteg utcan zabalo (erre ez a jo kifejezes) ember, kinai feliratok, regi hazak es Indiahoz kepest mersekelt kosz jellemzi ezt a kornyeket. Megneztuk Chinatown legrebbi kavehazat is. Azt hittuk, hogy valami klassz regibutoros elokelo hely lesz. Na, ehelyett, egy hokedlis, koszos lyuk volt a regi kavezo, igen regen szuletett vendegekkel, akik fura szinu lottyoket fogyasztottak koszos poharakbol. Nagyon lelkesek lettek, mikor el kezdtem videozni oket meg a falon levo regi kepeket. Mikor riksara ultunk, es mentunk a palyaudvar fele, es a tuktuk betevedt ugyanebbe az utcaba, mar ismeroskent integettek nekunk. Lattam is a riksas meglepett tekintetet. Kik lehetnek ezek a feher mamzelek, akiket az osoreg kavehazasok ismernek?
Na, a fopalyaudvarnal kiszalltuk, megneztuk a vonatokat, mint a gyerekek. megallapitottuk, hogy ez itt az arertekaranyban legjobb kozlekedesi eszkoz. Eleg tiszta (Indiahoz kepest) es olcso, es megy az orszag minden iranyaba. Aztan metroztunk is. A metro modern es a kocsik zart rendszerben mennek, egy uvegkalitkaban, vagy inkabb csoben. A Lumpini parkhoz mentunk megnezni az ejszakai bazart meg kocsmakat, ami semmi kulonos nem volt. Egy giccsparade az egesz, undorito az aru zome. Ejjel aztan hazariksaztunk, es a Khaosan roadon a nagy tumultusban talaltunk egy rovararust, es bevasaroltunk saskakbol es nyuvekbol, amiket megporkoltek, es olyanok voltak, mint a ropi. Megettuk oket mind egy szalig. Holnap, ill. ma uszopiacot terveztunk be helyi jarattal megkozelitve (ill. tavolsagi busszal), aztan meg kiralyi palotat es a korulotte levo aranyholmikat. Meglatjuk, mire futja az idonkbol. Nem sokat alszom, az biztos, mert mar megint haromnegyed 4 van.

kajálóutca Bangkokban

egy kis édesség

Zsuzsa, mi van a szádban? 

thai vonat

bazár (lent az örökös?) 

Chang beer

rovarvacsi



Melyikből tetszik kérni?

Nyam...



tipikus utcakép

édességek Chinatownban

a kínai kolostort már zárva találtuk

kínai kellékbolt

ház a kínai negyedben

kínai utcai kajáldában eszünk (jókat)

a szép (de időnként csatornaszagú) szállásunk a Rambuttri Village-ben 

Figyelmeztetések a szállodai szoba ajtaján
(7. pont: kurvát ne hozz a szállodába!)

tiszta rendes fürdőszoba

...és vécé meg mosdó

templombelső 

...és ajtó

szerzetes lett a gyerekből 



őt még a régi szállásunkon lőttem (de szerintem az újban is volt, legfeljebb tisztább lábbal)

zsidó közösségi ház Bangkokban (a Chabad közösség mindenhol jelen van, Bombayben is voltunk náluk) 

elszállós kis hely a Soi Rambuttriban 

ez a kutyi volt az egyik templomnál 


tavaszi tekercs

elég jó kaja (ha nem csinálják csípősre)

4 megjegyzés:

zebrina írta...

Majd a repcsin kialszod magadat, ott úgysem lehet mást csinálni.
Honnan netezel, van a szálláson?

jart írta...

Egy pillanatra azt hittem, hogy a "Szummaszummarom" is egy általatok már jól ismert egzotikus hely, ahol fantasztikus menzával várják a magyar pedagógusokat...

jut eszembe: nagyfőnököd (Bársonyzakós K. G. - a K. nem Kovács)lehet mire hazaérsz már az Oktatási Hivatal elnöke.

Biztos, hogy haza akarsz jönni?...

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Uhh, hat igen, a repcsin gondoltam en is aludni. A kerpen nevu illeto mar megirta, hogy dobbant, hat mit mondjak, ez van, vagy, hogy o tudja... A fantasztikus menza kben megvolt ma is, a setaloutcaban, ahol szokasunkhoz hiven egy utcai kifozdeben ettunk. Hat, eleg fura, hogy alig van vissza idonk. Egyelore nem akarok az otthoni dolgokkal foglalkozni, de egyre tobb mailt kapok :((( ciki visszaternni....

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Apropo, nagy tevedes, hogy nekem a kerpen fonokom lett volna, szerintem forditva volt. Csak a pontositas kedveert...