7/29/2010

Jomtien

A napkozbeni dolgokrol nem nagyon van mit irni. Az a helyzet, hogy udulunk. Reggel felkelunk a kis legkondis csillivilli szobankban. Kivesszuk a hutobol a kajat (ocsemnek uzenem, hogy itt a kakao egyenesen fenseges)es reggelizunk a huvosben, aztan irany a part, ahol varnak a nyugagyak, es a pisimeleg viz nagy hullamokkal. Ma kiprobaltam az autogumibelsoben ucsorogve torteno hullamlovaglast, pontosabban dulongelest a nagy hullamokon. Egy kedves indiai csalad berelte a gumit, es mikor elmentek, odaadtak, hogy enjoy... es en indzsojoztam. A Zsuzsa is probalta, de nem tudott beleulni, viszont fejreallt vele, ugyhogy szetrohogtuk magunkat.
Az estig strandolas utan megyunk halat vagy csirket venni, de ma pl. beultunk vendeglobe es jon a megerdemelt vacsora, aztan betaxizunk (iranytaxifele megy Pattayaba - merthogy nem a kurvanegyedben lakunk, hanem a sokkal szebb strandos Jomtien-ben - 10 bathot kell fizetni es csongetesre megall, ahol az ember akarja. Integetesre is megall, ill. minden jharokelot figyel a sofor es igy szedi fel az utasokat. Nagyon szeretjuk ezt a kozlekedesi modot) Pattayaba, megnezzuk a szexszcenat, ami sulyos. Voltunk a buzifiuk utcajaban, a giccsarusokkat sulyosbitott setaloutcakon, a pattayai parton, ami keskeny, nem olyan jo, mint a mienk, ami viszont szeles es homokos, es kiraly. A pattayai Walking street valami egeszen beteg hely. Tele van undormany szorakozohelyekkel. A legtobben szar zene szol, kurvak tancolnak es morikaljak magukat mindenfele. Aki magasabb kozuluk es vekony laba van, az tutti, hogy fiu (ladyboy). Telistele kurvakkal az egesz part
meg oreg szarhaziakkal Europabol, akik mint ven kecskek, itt gondoljak megnyalni a sot. A thai nok XS meretuek nagyreszt, csutka kiscsajok, ami a pedofil hajlamu oreg nyalcsorgatoknak lathatoan nagyon megfelel. En be tudnam ezt a fajta kurvavadasz diszno tarsasagot vagonirozni, es... na nem folytatom, mert ronda otleteim vannak veluk kapcsolatban. A prostitucional nagyobb megalaztatast es kizsakmanyolast nem nagyon tudok elkepzelni, es meg akkor is felhaborit, ha esetleg a kurvanak mas lehetosege is lenne megelni. Viszont az a helyzet, hogy ebben korant sem lehet biztos az ember, es jopar nem is ugy nez ki, mint aki maga valasztotta ezt a foglalkozast. Pattaya lathatoan ebbol el meg, a szobak orakra is kiadok, es valamennyire Jomtien is ilyen, bar itt normalis eletet is lehet latni nyomokban. Az ejszakai eletnek vannak jo oldalai is, pl. hogy minden nyitva van ejjel-nappal, amit en szeretek. Most is ejjel fel 3-kor verem a gepet egy netcafeban. nem am, mint Nyugat-Tibetben...
Osszesegeben elmondhato, hogy Mo egy falu Thaifoldhoz kepest. Az itteni utak, az epuletek, a szolgaltatasok, es egyaltalan a tisztasag es igenyesseg minden tekintetben (akar hogy az arus hogyan csomagolja be az utcan vett kajat), messze felulmulja a magyar normakat. Itt itt ha esik az eso, mindent elaraszt a viz, de masnapra semmi nem latszik belole. Nem rogyik be a nemreg atadott ut (mint az M6-os), nincs sar es buz meg mocsar, pedig annyi eso tud leesni par ora alatt, mint Mo-on egy ev alatt se. Az arak is alacsonyabbak, igaz, ahogy hallottuk a berek is, bar vannak azert tehetosebb emberek is joparan. A kedvenc es nem olcso fagyizonkba rendszeresen jonnek helyi erok, es lathatoan minden tovabbi nelkul ki tudjak fizetni a cechet.
Az ido monszunhoz kepest jo, tudunk strandolni, es ez mar nagyon hianyzott. Nincs orult meleg, de ez valtozo. Fogynak a napjaink, ami baj, meg a penzunk is rohamosan, ami meg nagyobb baj, de hat mar a "vegunket jarjuk", minek is legyen az.

délután jön a dagály

Pattaya by night

dragon fruit

kívülről döbbenetesen pink

reggeli

itt még nyers

finom volt, csak kevés (vagy a gyomrom nagy)

Chang beer

melegvár

Walking street

jajj de vagyány az a fellógatott autó

Na, mégegyszer a csokiskehely...

Nincsenek megjegyzések: