7/06/2010

Srinagarba ertunk

Rovid repules,de osszesegeben hosszu utan ertunk Sringarba, mert a Jetlite, amit senkinek se ajanlunk, mert nincs rajta kaja, csak csillioert valami ocska suti (ugy latszik ez itt a Go air-rel egyutt fapados) Jammuban is leszallt es allt egy csomot. Viszont a baromi sok ellenorzes elmaradt, ami jo volt, mert az elozo nap nagyon megviselte az idegeinket.

 Kicsit Jammuban is leszálltunk

Rettenetes ideig vartuk a csomagjainkat, utana egy fel szakdolgozatnyit kellett adminisztralni, hogy mi a halalnak jottunk, mikor megyunk, hol lakunk, stb. Kaptunk ajnalatot szallasra is, amit jobb hijan elfogadtunk, 400 rupia per kopfert. A pofa azt mondta magarol, akinek a lakohajojara vetett a sors, hogy o Sunny es Sunny is funny, es tenyleg. Egy nagy hazudozos rabeszelos diszno, de sajnos nem jart jol velunk. A lakohajo eleg gyonge, olcso, de semmi aranykad es egyebek, ugyhogy szerintem le fogjuk valtani hamarosan egy luxury tipusra, foleg ha meg tudjuk fizetni, mivel az isten penzet is elszedik errefele.

 egy lakójó a sok közül

 a mi hajónk Sunnyval (aki nem kicsit funny, de viszont nagyon hülye és szemét)

 a nappalink

 hálószoba

És a vizesblokk:





Ez is a nappali (a ventillátor mellett tartja a kis dicshimnuszos füzetét, amibe bele sikerült írnom pár keresetlen és egyúttal figyelmeztető szót magyarul és németül, hogy ne mindjárt derüljön ki neki, mikor mutogatja az idegeneknek, hogy van a szövegek közt vastag kritika is (az asztal üveglapja alatt van egy 500 Ft-os, és a könyvbe dugva egy magyar arc mérsékelt dicsérete, amiért kézbe fogja adni magyaroknak is a füzetecskét. Ezért reménykedem, hogy ha valaki odavetődik, bele fog olvasni, megtalálja a szövegemet, és még időben kereket old.)



shikara

 Nasir, Sunny cselédlegénye
  
 papírmaséárus jött a házhoz

Sunny lánya

az édes apjával 

ejtőzés a shikarában 


egy jobbfajta hajó 

Na, mi ez? (Shikara.)

Na, és ez? (Lakóhajó.)
A Dal tavon lakunk tehat egy un. lakohajoban, amihez egy kis sziget is tartozik. Van bene tkeppen minden, agyak, rendesnek mndhato azaz nem budos furdoszoba, konyha, kert, es kingfisheres, tavirozsas, sasos, kacsas sokcsonakos jo kis to. Voltunk a tavon egy csomot csonakazni es mi vettuk at rovid ido utan a vezetest. Lapatoltunk rendesen es neha nekimentunk ennek-annak. Kozben bufehajok tamadtak rank,de igyekezetunk ellenallni. Holnap varosnezes lesz, meg kitalaljuk akirandulasokat is helyi busszal, ami az urge szerint akinel lakunk, nemletezik, de mi mar tudjuk, hogy hova van shared taxi (mondjuk ugy lehet forditani, hogy iranytaxi) es onnan valami kis jargany egy olyan helyre (Gulmarg a neve) ahol cablecar van a hegyekbe, ami egy kis zart kabinos felvono vagy mi. A Zsuzsa majdnem sirt,mert en szerettem volna a hegyekbe is menni , de ez nem pontosan igy volt, ez nem szerepelt az elozetesben!!!!- irja be diszno modon Zsuzsa. Szoval nem kell tartania a nagy kirandulasoktol, mert nekem sincs inyemre, hogy ket ejszaka a hegyekben satrazzak a ciganyokkal (ok laknak errefele konkretan), furdes es minden nelkul, marpedig itt ilyen programot ajanl Sunny rettenetes aron. Erdekes volt, am megis eleg volt az egy kis helyen kuporgasbol, budosen (mikor is Mudiban egy agyban fekudtunk harman a fustos szobaban labunkal Buddhaval, akit feltunk, hogy lerugunk,ezert ki se mertunk nyujtozkodni)
Szoval beke lett egy ido utan, de azert csak meg kene nezni a hegyeket, ezert a Gulmargos kirandulas. A pofa szerint sztrajk van, ezert kerdeses az odajutas. Mi mar a nevet se hisszuk el, ezert aztan magunk fogjuk a kalandot organizalni. Most var rank es tele van a bugyra, hogy az alig mukodo billentyuzeten ennyit irok.
Zarom is soraimat mindjart, de eszembe jutott, hogy meg azt megemlitem, hogy amikor fel- es leszallt a gepunk, amin mi voltunk az egyetlen sapadtarcuak, el kezdtek orditani, velhetoen oromukben, igy nogatva a gepet, hogy ne robbanjon fel, vagy ne zuhanjon le. Orom volt, hogy nem lottt senki a plafonba, pedig nem csodalkoztunk volna azon sem.
Na, megyunk is, mert a vadember ideges mar. Meg a vegen uszhatunk vissza a hajonkra.
Bocs, meg valami: irto sok meg mindig a katona, tobb, mint a helyi lakos. Nagyjabol minden bokorra jut egy osztag. A helyi kormanyzati erokre fognak mindent, a kozlekedesi akadalyokat (ami nem is biztos, hogy van), meg a magas arakat is (ami szinten lehet, hogy hazugsag, csak etetik a bekes tavon billego turistakat).

 egy teherautónyi katona

 Zsuzsa kasmíri öltözetben pompázik

2 megjegyzés:

zebrina írta...

Csúcs lehet az a hely! Ott is van monszun?

jart írta...

Néztem fotókat Srinagarról és környékéről...
Vannak arcai - egy más dimenzió.
Zsuzsa már biztos valami kasmíri öltözetben pompázik...