7/05/2010

Vissza Delhibe

Sajna lejart az idonk Nepalban, es ma du. 1 ora korul indultunk a repterre. Tegnap este meg elmentunk a Full Moonba egy utolso mulatozasra, es nem gondoltuk, hogy tenyleg az lesz. Nemetek ultek mellettunk, egy hippicsalad, betepett papa, mama es a normalis, 11 eves lanyuk. O szegeny mar kozonyos keppel nezte, hogy az anyja tisztara be van allva. Mondta nekem, hogy ez szinte mindennapos. Az apja is jol el volt szallva, de vele lehetett ertelmesen beszelni. Pokharaban vettek egy hazat a Pewa tonal es oda mennek eztan, na meg mindenfele Nepalban. Ittuk a soroket es jol elvoltunk, aztan huztunk haza, mert masnap indulas.
Ma shopping, es repter, amirol nem gondoltam, hogy az izraeli hatarellenorzest is lepipalja. Ahhoz kepest, hogy idefele, majdnem visszamehettem a gepre a Zsuzsa fotoiert, most haromszor volt csomagszkenneles, haromszor motozas, es meg ketszer a kezipoggyaszt is megneztek, eloszor mindent ki kellett pakolni. Mikor szalltunk fel a gepre, meg a lepcso elott is volt egy motozas, meg taskaellenorzes. Ez mar total zaklatasszamba ment. A feladott csomagok is le voltak ragasztva es pecsetelve. Orultek ezek. Viszont a latvany mindenert karpotolt bennunket: lattuk a osszes himalajai hegyet, az Everest es az Annapurna csoportot is. Lefotoztunk parat es majd felteszem a blogba.

És íme:





 Kingfisher-es kaja
a Kingfisher kívülről

Az ujsagok szerint Delhitol delre, Gurgaonban baromi nagy esozesek voltak, viz ala kerult jopar utca, Delhiben is nagyon esett, de szerencsere most eppen nem. Paharganjban a sok letaposott sitt gyakorlatilag megemelte az utcaszintet, a nemzetkozossegi jatekokra el akarnak keszulni, de meg mindig minden haz eleje szet van verve. A repterrol bejovo ut mellett viszont minden egeszen redben van, 11 nap utan lathato a valtozas.
Ma este kedvenc helyunkon idoztunk a Krisnaban, ahol mar regi ismeroskent fogadnak, de a mellette levo hennas ember is kijott udovozolni bennunket, hiaba, sok az ismeros Delhiben. A szobank is ugyanaz, ami volt, mar alkudni se kellett, meg hatott a multkori alkudozas, es az ara maradt. Allitolag mentek fel kozben az arak, nyilvan amiatt, hogy hamarosan kezdodnek a brit nemzetkozossegi jatekok, ami itt gyakorlatilag olimpiaszamba megy. Most indulok is lassan aludni, mert holnap korankeles van, a taxi mar fel 8-kor a haz elott lesz (remeljuk).

 a szétvert Main Bazar

Nincsenek megjegyzések: