7/25/2010

Masodik nap Angkorban

Mar masodik napja tiporjuk Angkor koveit. Azt javaslom, hogy mindenki, akinek ilyen ambicioja van, meg fiatalkorban jojjon ide, de legalabbis ereje teljeben, mert az alapos Angkornezes feler egy francia idegenlegios kikepzessel. Eletemben meg ennyi meredek, szinte fuggoleges es keskeny lepcsot nem masztam meg. Nem mondom, hogy nem erte meg, mert megerte, nem is panaszkent mondom, csak intelemkent.
Ma a dzsungelben levo templomokat vettuk sorra. Sajnos kicsit tobbre szamitottam, mert hogy elegge kiirtottak a dzsungelt es szeles ut vezet mindenhova, mikor en azt hittem, hogy vegre a bozotbol valogathatjuk ki a latvanyt. Azert fantasztikusak voltak a kovekre tekeredett oriasgyokerek, es az egesz ugy egyaltalan. Holnap ismegyunk meg maradakekot megneznim aztan irany Pattaya, mert az idonk es a penzunk fogy, no meg itt nagyon rastartoltak a dollarjainkra. Igaz, ennyiert, 8 dollar per szoba, nem volt meg stukkos, nagy belmagassagos, tiszta es tiszta rendes furdoszobas es veces szobank.Meg erkelyunk is van. A kaja meg ugy minden azonban kisse el van szallva Angkor kozelsege miatt. Ha barki idejon tenyleg eszebe ne jusson rielt valtani, hacsak nem kivancsi arra, hogy nez ki ez a penz, mert itt meg a bankautomata is USA dollart ad ki. Siem Roepben gyakorlatilag minden van, es mindennek az ellenkezoje is, ahogy Azsiaban szokas. Itt, ahogy Thaifoldon is, igenyesebbek az emberek, az oltozetuk tiszta, a tuktokok is rendben vannak, nem eszi meg oket a kosz, es a szallason ingyenes a net (igaz, a billentyuk nem latszanak,tehat aki nem tud vakon gepelni, az nem jar jol. Zsuzsa azt uzeni, hogy ez az oka, hogy regota nem irt). A karvalytoke teljesen berakta ide a koszos segget, minden van, ami gazdag multike, KFC, nagy szallodak,es mindenfele szar multinacionalis kaja,penzintezet es aru. Ez onmagabaqn nem lenne gond, ha nem latszana, hogy a lakossag nagy reszenek eselye sincs,hogy ezeket hasznalja. Konnyen lesz itt az ember antikapitalista, meg akkor is, ha alapvetoen nem szimpi a nep. En egy odp itan utni tudnek, ha nyavogo hangon ra akarnak percenkent beszelni konyvvasarlasra, masszazsra, kutyuvetelre, tuktukra, meg a fene tudja meg, hogy mire. Itt felhokben jonnek az arusok es koldusok. Indiaban is gaz, de ami itt van, meg idegesitobb. Azt kulon imadom, hogy megallapodunk egy arban, es amikor fizetni kene, akkor tobbet mond a csavo, na ekkor szoktam en szo nelkul otthagyni.
Itt Delkelet-Azsiaban egyebkent nem latszik a gazdasagi valsag, talan nincs is. Hallattlan fejlodes viszont igen. Foleg Thaifoldon, a legkondionalt meditacios helyisegek orszagaban. Eszmeletlen,hogy milyen space helyek vannak, ilyeneket Ny-Europaban sem latni. Kulon meg kell emliteni a francaise cuccok kozul a bangkoki Swensen's Grill & Ice Cream fagyikelyheit, amelyek felulmulhatatlanok.
Itt Kanboban kben szerintem eleg szar a kaja, marmint a nemzeti. Ocska, fura izesitesu tesztas zoldsegsalatakat ettunk, meg keveske sultrkrumplit hussal (egy vereb meretevel fel nem erot) sokert, aztan ma rajottunk a tuttira. Kimentunk a piacra, vettunk bsambusznyelre erositett csirkehust, amit megsutottek, es zacskoba savanyusagot es azt erruk a vizparton egy padon es csak inni ultunk be egy jobb helyre. Aztan meg hazafele mindefele exotikus gyumolcsoket vettunk ossze, es betoltuk a szallason. Igy azert ki lehet birni. Angkorban enni baromi draga es szar, ugyhogy oda viszunk a bolrbol kajat. Mondjuk nem konnyu ilyen cuccokkal lepcsot maszni, de legalabb erosodik a vadlink.











Welcome to the jungle



vacsora

ez is 

fincsi

3 megjegyzés:

jart írta...

Egy hét lemaradásom van...
Persze el fogom olvasni mi történt veletek, de ahogy érzékelem innen ez már megint egy másik dimenzió.

zebrina írta...

Erzsi, én azt hittem, te fáradhatatlan vagy. :))
Remélem, még van elég memóriakártyátok!

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Aaaa faradok is neha, na jo, csak egy kicsit. De a dogmeleg meg a para teny hogy megviseli az embert. Itt olyan nappal, hogy a kezfejunkbol is omlik a viz.
Istvan, remelem jo volt a nyaralas. Kitarto olvasasodert es kommentjeidert meglepetes jar am!