7/26/2010

Harmadik nap Angkorban

Ma reggel sajna esett igy kesobb indultunk utunkra, de legalabb kialudtuk magunkat. A maradek neznivalot terveztuk be, hogy gyakorlatilag minden kovet modszeresen megnezzunk Angkorban. Ez feler egy stepaerobikkal. Lepcson fol, lepcson le, majd megint fol es igy tovabb. Kozben meg az elkepeszto Gopura-arcok figyeltek mindenhonnan. Nekez megirni majd inkabb kepekkel igyekszem illisztralni a dolgot (mint ahogy a kolostorokat is - uzenet Ronai Evanak - de remelem kiraly fotok lesznek fenn hazaeresem utan. Jol tettem hogy nem raktam be a gepbe a memokartyamat. Tegnap a mellettem levo gepen egy kinai csajnak minden kepe elveszett, telistele vannak a gepek virussal, 0 virusvedelem van itt, es lassu a gep, mint a csiga.
Btuaisan alkudoztam a tuktukra de vegul egy dollarral tobbet kapott az ipse, mert ertelem latszott a szemen, na meg elmeselte a Zsuzsanak, amikor fotozni mentem, hogy a nagyszuleit megoltek Pol Potek. Amugy utalom, hogy itt furtokben lognak az emberen, foleg gyerekek, akik keregetnek, meg hulyesegeket arulnak. Magas nyervakolo hangon adjak elo a produkciot, amitol nekem egy ido utan utni van kedvem, mint az indiai konnyuzenetol.
Az angkorozasban mindkettonknek a dzsungelben levo kisebb templomok tetszettek, no meg a jelzetlenek, amiket a susnyasban fedeztunk fel (kesobb persze kiderult, hogy jelzettek ezek, csak nem tudtuk oket rogton beazonositani). Angorozas utan huztunk a piacra a szokasos karoba huzott csirket megvenni a zacskos savanyusaggal aztan meg nyomas a Swensens-be, amit szeretnek Mo-on is vegre latni, mert a vilag legjobb fagyizoja. Nem erdekel, hogy ez is olyan, mint a McDonads vagy a KFC, a legjobb, es kesz. Kicsit nem passzol tudom a Kambodzsarol alkotott kephez, amelyre az ember hajlamos nyomort asszocialni, hiszen nem sokkal 20 evvel ezelott meg romokban allt az orszaga tomeggyilkos Pol Poteknak koszonhetoen. Most olyan utcak vannak, amilyenek Pecsen, Ejropa kultfovarosaban tan sose lesznek, de Pesten sincsenek.
A prostitucio es viragkorat eli. Undorito feher oregemberek ropkodnek a kismeretu kicsit majomarcu, de messze nem az o korukbeli kurvakra. A mastipusu prostitucio is megy rendesen. A szokasos elfekvos kocsmankban felszolgalo miniatur fiunak feltunoen hossziak voltak a kormei. Kerdeztem hogy tan gitarozik, vagy mi van. Mire o bemondta a tuttit: aaa, nem, igy konnyebben szerez maganak palikat. Uhhh.. Azt nem tudni, hogy kiskoruakkal megy-e a moka, mert itt mindenki ovodasnak nez ki. A kamboiak azert masok, mint a thaiok. Kicsik ok is, az XS meret a jellemzo de ok sokkal sotetebbek mint a thaiok, meg akkor is, ha igyekeznek magukat vedeni a nap ellen, mivel vilagosabb borrel jobban kapnak munkat. Szerintem csinyabbak deli szomszedjaiknal mert altalaban eloreugrobb az allkapcsuk es ez egy kisse bamba kinezetet kolcsonoz nekik. Ha meg hulyek es szemetek is hozza - ilyen Siem Riepben van boven - akkor meg kevesbe kedvezo az osszkep. Viszont javukra szol, hogy mivel nem intonalo a nyelvuk, nem annyira nyavognak (azert persze nyavognak ok is) es talan nem olyan hangosak mint a thaiok. Mar megvan a jeyunk Pattayara ahol tervezunk egy kis levezeto tengerpartozast, aztan egy kis Bangkok meg es huzunk haza. Azert van meg par napunl, amit igyekszunk kihasznalni. Most zarom is soraimat, mert csillapul a monszuneso, es talan hazaerek ep borrel. Egy teraszon verem az ocska billentyuzetet amin meg betuk sincsenek, a vesszot alog lehet lenyomni, es kozben esznek a szunyogok.



trópusi ezerlábú



7 megjegyzés:

zebrina írta...

Figyeljetek a malária előjelekre!

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Na, jol is neznenk ki. Van nalam vagy 4 db. lariam, az tan eleg egy stand-by kezelesre (amig eljutunk a legkozelebbi korhazig). Se ne fessuk az ordogot a falra...

jart írta...

Kígyók ezek szerint arra felé sincsenek... (vagy ők félnek tőletek), de a szúnyog - főleg ugye az említettek miatt is épp elég.

Bocsánat, de várom már, hogy itthon fölrakod a fotókat...

sioppeia írta...

Ezek szerint Thon Saple-tavi nyomornegyedet meg sem latogattatok?
A messzebbi romokhoz is elmentetek tuk-tukkal?
Most mar egy het felhotlen tengerparti napozas var ratok?

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Aaa, nem. Csak Angkor volt, tobbre nem maradt ido. Most pedig Thaifoldon tengeropartoztunk.

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Kigyok nincsenek edddig. De remelem, nem kaptunk a szunyogoktol semmifele tartos bajt. Most mar a tengerparton vagyunk, lehet irigyelni bennunket. Fotok lesznek otthonrol.

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Nagyon sokat esett az eso Kamboban, ezert kihagytuk a tavat. Az uszo piacot viszont Bangkokban tervezzuk megnezni. A Thon Saple to legendajat viszont elolvastam ma a parton, Jomtienben.