7/19/2013

Pandás nap

Ma a pandáknál jártunk, mellesleg elintéztük a tibeti utat, kifizettük a maradék szállásdíjat, szóval kezd kifelé állni a rudunk Kínából. Ha valaki jönne Chengduba, szóljon, mert kaptunk egy kupont a szálláson, amivel ha valaki egy napot itt alszik a Sims Cozy Garden hostelben, akkor még egy napot kap ajándékba. Márpedig ez egy jó hely. Nekem legalábbis nagyon bejön. Azt hiszem, évekig tudnék ilyen helyen lakni, csak a wifi lenne jobb (és a fószer takarodna ki a kedvenc fotelomból, aki éppen bitorolja a legjobb wifis helyet).

A pandák nagyon helyesek voltak. Kis- és nagypandák egyaránt vannak a rezervátumban, ahol példás rendben tartják őket, légkondi, nagy szabadtéri kifutó vagy inkább komplett élettér, minden rendelkezésükre áll beleértve a mérhetetlen sok bambuszt, amit a nagypandák szorgalmasan ropogtattak. A bébik rendes inkubátorban fejlődnek (a nagypandák nem híresek az utódgondozásukról). Az egész létesítmény nagyon rendben van, pedig baromi nagy, ahogy az itt lenni szokott. Ez Chengdu egyik legnagyobb látványossága, asszem itt van az országban a legnagyobb pandatenyésztő centrum.

Chengdu amúgy kellemes városka (két budapestnyi lakossal), de nem egy Shanghai. Yangshuo sokkal szebb hely, de jó lett volna inkább ott egy plusznap, amit itt a tibeti utazás körüli bizonytalanságok miatt kénytelen voltunk beiktatni. De végre nem kell annyira rohanni.
Az időjárás javulni látszik, de ezt még nem kiabálnám el, főképpen, hogy kétnapos kirándulásra készülünk a nagy Buddhához (Leshan) és a szent hegyhez (Emei shan). Ha nem jelentkezem, akkor az ezért van.

És most következzék Zsuzsa üzenete Krapecz Imrének:
Az alábbi nevű söröket találtuk a boltban: Hasofia, Snow (sárga, zöld, ezüst , Harbin - 3,3 dl-es dobozokban. Melyik nincs meg? Zsuzsa szerint Tibetben nem lesz sör (szerintem lesz).

Nincsenek megjegyzések: