6/23/2012

Êrkezés Bangkokba - Ice Cream is my life....

Ha rövid akarok lenni:minden gond nêlkül megérkeztûnk, azonnal megtaláltunk mindent, beleêrtve a szállást is. Ha hosszabbra akaromfogni.akkor.. Reggel találkoztunk Zsuzsával areptéren:õ Pécsrôl, én Csepelrõl érkeztem. Elõzõleg unokázásés és meló volt,szóval nem êppen pihenten indult az út. Na, de mikor indultam én pihenten? (Helyes válasz: soha) A becsekkolás gond nêlküli volt,az azt követõ isztanbuli repülês is, csak hát eleve vagy 8 ôràs vàrakozás volt a palliban, mert a bangkoki gêp este 8 körül indult. Addig szagosboltnézéz és mindenfêle boltozás volt,Török csemegêket kóstotunk, mindent tüzetesen átnêztünk.Együtt utaztunk és várakozrunk egy iráni sportegyesülettel, de láttuk az On the Spot mûsor kêt riporterêt is, miközben a padon csöveztünk.Starbucksolás ês teljesen felesleges vásárlások után vêgre beszálltunk a török madárba,Volt minden.ami kell, Interaktív szôrakoztatás benne webcamera,amivel láttuk,amit a pilóta és a másodpercenkênt felszálló gépeket.A zabâlâsok között török zenével kísêrt alvás következett, aztán érkezés az ûrbázisszerû reptêrre. Sima.immár vïzummentes becsekkolás, utána busz helyett gyorsvasût a belvárosba. Mialatt nálunk minden pukkant lefele, addig itt látható fejlõdés történt, de hátez itt Ázsia, ugyebár.Kerestük a Khaosanba induló buszt,de vêgül egy fiatal fickóval szövetkezve olcsô, pink barbiestaxiba vágtuk magunkat ês se perc alatt a turisnyâk mekkâjába értünk.Megnéztük az utitársunk által választott helyet, a Mum guest house-t de meg kellett futamodni, mert ritka rohadalom volt az ablaktalan, két mocskos ággyal berendezett cella.Fürdés koedukált,koszladêk fürdõben lett volna, mindez 300 bathért. Mentünk hát tovább választott nyomorban hagyva alkalmi útitársunkat,akinek biztos buli,hogy a nyomorszállás névadója, a thai öregasszony is ott terült el arecepció melletti mocskos plêden.Kutas Gáborék az út elõtt apêcsi Sétatéren leírták, hol volt a szállásuk.Ez lett a nyerõ, itt lakunk) 500-ért egêsz rendes helyen. Nêmi alêlás ês kimosakodás után vêgül abbam maradtunk, hogy a menetrendszerûen érkezô esõ elõl 12 begáradunk a Swensens-be orbitális fagyikelyhet enni.Ice Cream is my life... hirdeti filozófiáját a tulaj, ês hinni lehet neki.Csak a környéken volerõnk mászkálni, amit most nem Indiából jött szemmel nêztünk,így láttunk némi pukkanatot is. Sörözês következett be,aztán Zsuzsa ment alidni, ên meg küzdök az új tablettel.Utálom a magyar,êkezetes betûket, kiírtanám mindet. A takonybillentyûzetet most nem prôbálom ki,sokknak egyelõre ez a tablet nevû hülyeség önmagában,a béna oprendszerével és szegényes eszközparkjával is elêg nekem. De tény,hogy könnyû ês nem nagyon merül. Holnap hajôzás van tervben és éjszakai vonatozás a dzsungelbe. NEM TUDOM,HOGY OTT LESZ-E NET,ezért.., hapár napig nem jelentkezem, az nem biztos, hogy a tigrisek miatt van.

9 megjegyzés:

Kuti írta...

Szóval akkor a Lamphu? szuper!!! egy green curryt nyomjatok be helyettünk is. a rambuttri street közepén van a kedvencünk, műanyagszékes, vele szemben van egy 7eleven.

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Meglesz. Láttunk India lp-t is.

zebrina írta...

Erzsi, írjál inkább ékezet nélkül, jó volt az nekünk eddig is. A netbookod nehezebb, amivel Törökországban voltál? Azért vigyázzatok azokkal a tigrisekkel! Fotózzatok sokat!

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Persze, az egy 13 colos Dell, van sûlya. Ehhez majd kipróbálom a takonybillenytûzetet, csak ma még nem volt idegem hozzá.

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Persze, az egy 13 colos Dell, van sûlya. Ehhez majd kipróbálom a takonybillenytûzetet, csak ma még nem volt idegem hozzá.

Kuti írta...

nekünk addig marad ez:
google street view Bangkokban is
http://maps.google.co.th/

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Ja., klassz ez, na de mindjárt jön a dzsungeles jelentés. Van net a fa alatt.

Unknown írta...

Gondoltam, hogy még a világ végén is találsz netet :-).

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Ez magától értetõdik.