7/01/2010

Vadallatok - vademberek

Az elobbi posztba elfelejtettem beirni Santa baratunk (ill. most mar talan ellensegunk) egyik aranykopeset. Kifejtette, hogy nekik jot tesz, ha neha megolnek egy-egy turistat a vadallatok, mert akkor aramlanak egy ideig a turistak, hogy megnezzek a helyet. Ezek szerint a vadelefanttal mi is noveltuk  volna a tharu nep turisztikai bevetelet.
Mikor a multkori kis ropke bejegyzesemet irtam, nem ketten voltunk, hanem harman, mert a Chitwan Riverside Resortbol elkisert bennunket egy csavo, mondvan megmutatja a muzeumot. Aztan eljott velunk a netcafeba is, es vegigvarta azt a ropke par orat, amig elbohockodtunk. En nemcsak blogot irtam, hanem beirogattam forumokba is, hogy mindenkit ovjak az ilyen unfair alakoktol, akiknel a jegyet vettuk, na meg Santaektol is. Akkor meg nem is tudtam, mennyire alapom volt erre. A fiucska boszen nezte a monitort, gondoltam hadd nezze, es hadd jelentsen, legalabb tudjak, hogy nem a levegobe beszeltem, mikor mondtam a telefonba a fonoknek, hogy ki lesznek posztolva, hogy mas ne jarjon igy, mint ahogy mi. Na, a gyerek jelentett is, mert mikor visszaertunk (elenk jott a dzsip, pedig nem kertuk) Santa mar rendkivul sotet abrazattal vart bennunket, csak ugy villogott ki a szeme feherje a nagyon sotetbarna arcabol, amit mintha baltaval mintaztak volna. Osszesegeben, nem volt egy baratsagos jelenseg foleg igy mergesen. Odault hozzank a vacsorahoz (a Zsuzsa mondta, hogy mikor bejottunk, koszonni is elfelejtett a figura, de ez nekem fel se tunt) es arrol kerdezgetett, hogy miket irtam a netcafeban. Ilyen taplo volt szegeny. Mondtam neki, hogy semmi koze hozza, de azert elarulom, hogy minden topicba, ami letezik, beirtam, hogy ovakodjanak toluk. Na erre elkezdett egyre hangosabban magyarazni, hogy nem ok az unfairek, hanem legfeljebb az iroda Ktm-ban. Akik amugy azt uzenik, hogy ha nem tartjuk oket rendesnek, akar most a sotet esteben huhatunk innen ahova akarunk (mondjuk a dzsungelbe). Mondtam neki, hogy gratulalok az ujabb hozzzaszolashoz, mert ezt is mindenhova meg fogjuk irni, fujhatjak a tovabbi latogatokat (ezt mar el is kezdtem, eddig magyar topicokban irtam, de most jonnek a nemzetkoziek. Innen bemasolom, amit az Index topicjaba mar megirtam, mert keves az ido a korai zaras miatt: 
"mikor megigertem, hogy a szemetseguk miatt ki lesznek posztolva, azutan bementunk a faluba, es jott velunk az egyik emberuk, egy fiatal gyerek. En mondtam neki, hogy ne aggodjon, nem olyan bonyolult hely ez, hogy ne talalnank haza, de o csak mondogatta, hogy no problem o elkiser bennunket. Mondtam is a Zsuzsanak, hogy ez kemkedni jon, es lon. Nem is bantam, hadd jelentsen a fonokenek. Nezte a monitort, mikor irogattam befele, es mikor visszamentunk Santa, a fonoke mergesen erdeklodott, hogy miket irtam roluk. Mondtam neki, hogy csak az igazsagot, ami tortent, amugy meg koze hozza semi ugyebar. Na erre hosszas magyarazkodas kovetkezett, de mikor latta, hogy nem hatott a dolog, bemondta nagy ugyesen, hogy a Tibet Family-bol azt uzenik, hogy ha nem tartjuk fairnek az eljarast, akkor akar most is szedhetjuk a satorfankat, este 9-kor. MOndtam neki, bravo, akkor ezt is beirom a topicokba, csak rajta, meg meseljen ilyeneket. Akkor elkezdte visszaszivni magat, hogy ezt nem o mondta am, hanem Kathmandubol uzenik. Mire en, hogy no problem, nekunk ezt most o mondta es kesz. Ilyen helyre nem ajanljuk, hogy barki is vetodjon. Villogtatta egy darabig mergesen a szemet, aztan koszones nelkul elhuzott, mi meg kivetelesen nemcsak a szunyoghalos ajtokeretet csuktuk be, hanem az ajtot is, belulrol bereteszelve. 


Zsuzsa focit néz

Így torlaszoltuk el a bejáratot

Kicsit nagy pávaszem

Masnap aztan mosolytalan bucsu kovetkezett, majd visszajoves Ktm-ba, ahol is felkerestuk a Tibet Family-t, es ott ult eppen a fonok. Mondta, hogy o beszelt velem, es mutatta ezt a forumot, hogy szedjem le ezt a posztot, inkabb visszafizeti a buszjegy arat. MOndtam neki, hogy mar keso, baratom, ott a Chitwanban kellettvolna ezt a dolgot rendezni, es nem szemetkedni bele a telefonba. Nekunk ez tobbe faj, mint a buszjegy ara, es nem szeretnenk, ha massal is igy bannanak. Es aztan otthagytuk okelmet. Most pedig be fogok irni az LP es a tripadwisor es a tobbi forumba is"
 Na, eddig az idezet. Azutan elmentunk kedvenc helyunkre a The Bakery-be, ahol suketnema a szemelyzet es egy jo etteremhalozat Nepalban, majd pedig ossze-vissza logaszat, vasarolgatas kovetkezett, es most jon majd a foszam, a sorozes a nagy kedvenc helyen, a Full Moonban, mert szuletesnapom van. 
Holnapra is kathmandui kalandot tervezunk, de meg egyeztetunk Buddhaval. Szeretnem latni a buddhista halottegetot is. 


The Bakery 

Speciális a személyzet - hallás- és beszédkárosultak. Kérjük, használjon jelnyelvet és köszönjük az odafigyelést. 

felnőttavatási szertartás Kathmanduban 

kedvenc helyünk, a Full Moon

3 megjegyzés:

jart írta...

No akkor, hogy ezt élve megúsztad, duplán is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !
Aztán holnaptól nyugisan (öregesen), mi sem bírjuk már az izgalmakat idegekkel...

Nagy Erzsébet honlapja írta...

Hehe, mi se nagyon. Holnapra nyugisabb programot tervezunk (meg ma estere is, mar amennyire az ejjeli Kathmandu az tud lenni). De nem vagyunk am elveszettek. Azert az az elefantos eset eleg horror volt tenyleg.

sioppeia írta...

Csak óvatosan duhajkodj a szülinapodon!!! A Buddha égetőnél jól nézz körül, nehogy ott legyen a Family beépített ügynöke. :-)
Nézd a dolog jó oldalát, ha az extra történések nem lettek volna, miről mesélnél nekünk a blogon? A dzsungelt, a Kingfisher látványát, és a vadelefántot -így képek nélkül- nehéz elképzelni.